lördag 19 februari 2011

Uppifrån och ner-kofta

Äntligen har jag börjat på min "uppifrån och ner"-kofta...dvs,
 jag har börjat flera gånger men liksom inte riktigt fått till det.
Det krävs ju lite planering och eftertanke innan man börjar.


Köpte garn och mönster förra våren,det skulle bli en "sommarkofta",
sen skulle det bli en "julkofta"...få se vad det blir nu...Måste bara skaffa längre rundstickor,eller stickor med förlängningskablar,har aldrig sett sådana men det finns väl i garnaffären antar jag.

Jag är speciellt förtjust i knapparna,jag köpte rutigt tyg och lät göra dem i en sybehörsaffär,blev inte mycket dyrare än att köpa färdiga.Lite upp och nervänt att fixa knapparna innan jag ens hade börjat med koftan,men hela koftan är ju uppochnervänd eller hur?

Mönstret till koftan köpte jag hos Tant Kofta

6 kommentarer:

 1. hej jag blev precis klar med min första uppifrån och ner, måste säga att det är ett smidigt sätt att sticka på då man kan prova storleken ganska fort. Underbar citron i förra inlägget och kofta!

  SvaraRadera
 2. En släktning gjorde tygklädda knappar på beställning en gång i tiden.

  SvaraRadera
 3. Ser spännande ut! Och läckra knappar! Jag föredrar att sticka koftor uppifrån och ner - då ser man lättare om det kommer passa eller ej :)

  SvaraRadera
 4. Det här kommer att bli en härlig alladagars-kofta.

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 5. Men vilken kul idé med knapparna, det har jag aldrig tänkt på att man kan göra!

  SvaraRadera
 6. Men HALLÅ, här tar man "ledigt" ett par dagar för att fixa med kalas åt Sven, och under tiden så passar du på och bloggar som bara den! Hehe. Vilken energi du har och vad DUKTIG du är! Jag fattar inte riktigt hur du skall göra när du skall sticka vidare, men du kanske visar en bild när du kommer längre ner, eller?
  Kram från nyfikna mig...

  SvaraRadera